Nos,kedves blogolvasók!

Megírom hát blogos pályafutásom ezen új szakaszának első bejegyzését,csak a ti szórakoztatásotok céljából.
Igen,igen,én ilyen fellengzősen írok,ráadásul iszonyatosan lusta vagyok.Minden bizonnyal ez volt eddigi blogos netszennyezéseim kudarcának oka,pedighát - csak így mentegetőzésképp - tucatnyi elmegyilkos blog élte túl az enyémet,méghozzá az olvasók jelenléte miatt...

Előszöris felvázolom a tényeket,melyeket egy béünblog olvasónak tudnia kell ( a saját érdekében,természetesen ):

- 2,azaz kettő szerkesztő tevékenykedik ezen oldalon ( az egyik Luca,aki valószínűleg többször teszi itt tiszteletét,mint a Lusta,Lynch-mániás Laura,aki ezen sorokat gépeli ) ;
- A béün egy mutáció, mely a következő egyszerű képlet alapján jön létre: béka+sün=béün ( feltétel:Luca+Laura+Párizs+túl sok szabadidő );
- David Lynch: amerikai filmrendező,akinek a filmei sokkal könnyebben megtalálhatók,mint azt bármikor is gondoltad volna,ugyanis már a másodikat leltem meg az Auchan "akciós filmek" pultján;
- listák minden mennyiségben: iiigeen,a lehető legegyszerűbb blogos tevékenység,mindenki kedvence a praktikus és gyors listaírás,mely rövidségével az olvasóknak és a szerkesztőnek egyaránt kedvez,áttekinthető,mégis egyszerre egy csomó információ megosztására alkalmas;
- és persze a sémák: film, könnyűzene és irodalom .

Többet nem ígérhetek,mert számomra már ígyis teljesíthetetlennek tűnik...

...és ha valaki azt gondolta,hogy ennek itt és most vége,az nagyon nagyot tévedett,ugyanis egészen fellelkesültem és egyébként is,a hétvégén néztem meg az Auchan áruházból beszerzett csodálatos David Lynch zsenialitás-morzsalékot:
a Veszett a világ c. filmet.

Marhajó,hihetetlenül zseniális,és követhető film,mely egyszerre tud izgalmas és egészségesen romantikus lenni, ráadásl tele van iszonyatjó karakterekkel ( mint azt már Lynch bácsitól megszokhattuk ) ,és hatalmas beszólásokkal.
Az már csak grátisz,hogy Nicolas Cage-et és Laura Dernt is csúcsformában láthatjuk ( sose gondoltam volna,hogy Nicolas Cage tud szimpatikus,sőt,jó színész lenni ) bár hozzá kell tegyem, Cage mellkasa,és úgy egyáltalán bármely csupasz testrésze nem épp felemelő látvány, még így, abszolút indokolt és zseniálisan kivitelezett helyzetben sem.
A film egyébként könyvadaptáció és őszintén mondhatom messze túlszárnyalja az írott változatot.A rendező tulajdonképpen az eredeti unalmas alakokból übervagány-kegyetlenüljó-kultikus karaktereket formált ( gondoljunk csak Bobby Perura vagy Lula mamájára,a hisztérikus Mariettára ) és maga a cselekmény is jóval szövevényesebb.Kár,hogy pár abszolút felesleges és bugyuta dialógus valahogy mégis átkerült.
David Lynch kedvenc filmje az Óz,a csodák csodája,így nem is olyan meglepő a boszorkány és a jó tündér jelenléte,az meg csak természetes,hogy jelentésük is van,tehát felfoghatjuk őket szimbólumokként is.Fontosabb viszont a tűz jelenléte,több formában is,melyekre folyamatos visszautalásokat látunk .
A képi világ - Lynchtől megszokott módon - lenyűgöző,a zene is rohadtjó,az előbb említette karakterek pedig jó színészi játék nélkül mit se érnének,úgyhogy ez is rendben volt,ráadásul a magyar cím is igen helytálló: a Veszett a világ egy több mint remek film egy több mint zseniális alkotótól,kár kihagyni.
Azé' mellékelek már egy képet meg egy videót,hogy legyen fogalmatok a dologról:




Így került a kedvenc Lynch filmjeim közt dobogós helyre a Wild at Heart ( csak hogy ne legyen szóismétlés,és hogy a többi cím is illeszkedjen a sorba,mindet angolul írom :D ) közvetlenül az Eraserhead után, megelőzve ezzel a Lost Highwayt.
Tehát a mai tanulság: Néha a legegyszerűbb helyeken találod meg a legnagyszerűbb dolgokat! :)

Szerző: Béün  2009.02.09. 18:50 Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film david lynch

A bejegyzés trackback címe:

https://beun.blog.hu/api/trackback/id/tr7932973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása